Wat te doen?

Hierbij alvast een paar ideeën... Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken.

Rocamadour

Dit spectaculair, tegen de steile rotsen aan gebouwde bedevaartsoord, trotseert al eeuwenlang de wetten van de zwaartekracht. Rocamadour ligt op de Jacobsweg, de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. De basiliek St-Sauveur en de tombe van St-Amadour staan beide op de werelderfgoedlijst van Unesco en kunnen bezichtigd worden nadat eerst de 216 treden van de pelgrimstrap beklommen zijn.

Bastide de Domme

Domme maakt deel uit van het netwerk van de mooiste dorpen van Frankrijk en is zeker de moeite van een bezoek waard. Dit dorp is genesteld op een rotsachtige klif, 250 m boven de vallei van de Dordogne.

Sarlat

Sarlat, hoofdstad van de Périgord noir, staat geklasseerd als stad van kunst en geschiedenis en kent geen gelijke op vlak van schoonheid en roem. Laat je charmeren door deze middeleeuwse stad met z'n vele pleintjes, restaurants en winkeltjes met regionale producten. Op woensdag en zaterdag kan je er naar de markt.

Le Rocher des Aigles

Nabij het kasteel van Rocamadour kan je genieten van een indrukwekkende show met prachtige roofvogels.

Jardin de Cadiot

Zin in een lekkere kop thee of een klein hapje, dan vind je in deze tuin naast alle mooie bloemen en planten, ook een zeer gezellig en verscholen terrasje waar je kan genieten van de huisgemaakte producten.

Collonges-la-Rouge

Zeer uniek dorpje dat zijn naam ontleent aan zijn gebouwen in rode zandsteen. Wandel door de smalle straatjes en geniet van dit toch wel zeer speciale dorp.

Martel en de trein de Truffadou

Martel ligt op een kwartiertje rijden en is een typisch dorp uit de Lot. Je kan er door de straten slenteren op zoek naar de 7 torens. Tijdens de zomermaanden heerst er een gezellige drukte op en rond het marktplein. Mis ook de stoomtrein niet die je meeneemt op ontdekking door het landschap van de Dordogne-vallei.

Kajakken

Wil je graag de omgeving ontdekken langs de rivier, dan kan je dit met kano of kajak. Vertrekplaats op 1 km van onze B&B en je kan altijd een lunchpakket bij ons reserveren.

Gouffre de Padirac

Moet je gewoon gezien hebben ! Een enorm gat in de grond, vele trappen naar beneden, een onderaards gangenstelsel en een boottocht brengen je naar een ondergrondse grot.

Cascade de Autoire

Zin in een wandeling die je langs een prachtige waterval brengt ? Dan ben je in Autoire aan het juiste adres. Naast een sportieve uitdaging vind je hier ook een zeer uniek winkeltje waar je allerlei soorten gedroogde paddestoelen kan vinden.

..